Berlin 2.0

I onsdags förra veckan åkte jag och Ebba till Berlin för att få en paus från vardagen, så här kommer en liten sammanfattning av vår resa.

Onsdag 1/4
Efter en försening på två timmar och en flygrädsla som resulterade i tårar och ett panikgrepp om Ebbas hand så landade vi i Berlin vid sex-tiden. En bussresa senare var vi framme på vårt hotell och efter incheckning och avlastning av väskor begav vi oss ut längst med Kurfürstendamm för att hitta något ställe att äta på. Väl tillbaka på hotellrummet började vi planera morgondagen och markerade ut vägar och platser på kartan. Vi raggade tips på jazzklubbar och ölställen på Tinder men tröttheten slog till så vår första natt i Berlin slutade med att vi somnade redan innan midnatt. 

 

Torsdag 2/4
Klockan åtta ringde klockan och efter en frukost bestående av philadelphiaostmackor, ägg, yoghurt och juice begav vi oss ut i ett grått Berlin. Under förmiddagen hann vi pricka av förintelsemonumentet, Brandenburger Tor, riksdagshuset, Berliner Dom, Alexanderplatz/Berliner Fernsehturm och Bernauer Straße. Efter en sopplunch på Sankt Oberholz tog vi den gröna linjen till East Side Gallery och tog en måstebild. På vägen hem till hotellet köpte vi med oss lite bubbel och fixade i ordning oss inför kvällen. Första stoppet var på Jodel-kontoret där vi drack öl, lyssnade på musik, pratade om hur vi studenter i Uppsala använder Jodel-appen m.m. med några av skaparna. Vid halv tolv promenerade vi hem till killarnas nya lägenhet och i brist på möbler och belysning satt vi i mörkret på golvet i köket och drack öl, åkte pennyboard i sovrummen samt dansade på balkongen. Sedan var vi sugna på att dansa på riktigt så vid två–tiden ställde vi oss i kön till Alte Kantine och efter ungefär en timme trängdes vi på dansgolvet och skakade våra lurviga till 90talshits. Min vän Clemens (som jag bodde hos sist vi var i Berlin) jobbade på stället och bjöd på drinkar och shots. Vi dansade tills benen värkte och kom tillbaka till hotellet samtidigt som frukosten började dukas fram. 

1462995_10205189674174736_2978445837205501291_n

Fredag 3/4
Med en välförtjänt baksmälla i kombination med att nästintill allt var stängt (pga röd dag) så gjorde vi inte mycket mer under dagen än att besöka Judiska Museet. Kvällen avslutades med var sin Subway-macka på hotellrummet framför tecknade filmer på tyska. En helt mysig, om än inte så händelserik, dag helt enkelt.

10455439_10205189676334790_5173779168546874637_n

Lördag 4/1
Utvilade och pigga åkte vi till Kreuzberg för att secondhandfynda kläder för kilopris och strosa i Viktoriaparken. Sedan åkte vi till Friedrichshain och åt veganska burgare med Charlotta och Clara och kvällen avslutades på Frollein Langner med lite andra Berlinsvenskar.

19482_10205191533461217_3573251077851868345_n

Söndagen bestod av en tidig avfärd till flygplatsen och en heldag i sängen. Jag längtar redan efter att vara tillbaka i Berlin och är 99% säker på att jag blir Berlinbo till hösten.