Måndag, tisdag och onsdag (och lite torsdag igen)

Måndag

Började dagen med Navids föreläsning och strax innan elva mötte jag upp Ebba och lyssnade på F!s första tal här i Almedalen.

20140704-100131-36091291.jpg

Efter talat trängdes vi i ett tält för att lyssna på Expos föreläsning ”SD för nybörjare – hur tar vi debatten?” och vid tvåtiden fikade vi med ett gäng från Unga Feminister och snackade om samtycke och sexuellt våld. Sen, helt ärligt, minns jag inte exakt vad vi gjorde under eftermiddagen. Det är så otroligt många event som jag har sprungit emellan så jag blandar ihop alla dagar och tider.

Tisdag

Vi skippade F!s tal och gick istället för att lyssna på en annan föreläsning av Expo och vid tretiden gick jag, Ebba, Fanny, Josefine och Ebba på ett seminarium om hur jämställdhet och klimatet hänger ihop.

20140704-100135-36095094.jpg

Och det var verkligen det F!s dag i tisdags och inget annat – vilket avslutades med en hejdundrandes fest i S:ta Karins ruin och efterfest i en klubb precis vid (egentligen i) ringmuren. I ruinen hölls fantastiska tal, Linda Pira uppträdde, det fanns kroppsfärg och glitter och alla var så förbaskat trevliga! På efterfesten hängde vi mycket med andra i Unga Feminister och dansade sedan loss till ett par grymma DJs. En helt fantastisk dag och kväll!

20140704-100136-36096724.jpg

Onsdag

Jag och Ebba besökte RFSUs tält och såg när två från Unga Feminister utklassade två från KDU i en variant av Alias/Med andra ord där alla ord var relaterade till sex, kärlek och kroppen. Superkul!

20140704-100138-36098744.jpg

Vi var på Fika för förändring med Unga Feminister och pratade om skolan och hur den ska vara tillgänglig för alla. Ett oerhört givande samtal om ett ämne som man inte tänker på alldeles för ofta. Sen vid halv sex var vi på FATTAcermoni och det är så härligt att se att så många bryr sig och engagerar sig – bland annat Emma Knyckare, Johan Forsberg och Tiffany Kronlöf,

20140704-100143-36103522.jpg

Sedan gick jag utan sällskap till Mattecentrum där bland andra Navid Modiri, Matrina Thun och Johan Söderström berättade om den dummaste jävla idén de någonsin hört.

Efter elva åkte jag, Fanny, Josefine och Anna ut till en fest som Rodolfo, Psykologifrabriken och Hoa’s Tool Shop hade vid ett flygplans schakt. Vi drack öl, dansade loss till ösig musik, träffade Johan Forsberg och hans vän Andreas som vi sedan mötte upp inne i stan för att fortsätta festen. Dessvärre hängde några av SD”toppen” på samma uteställe så efter tio minuter drog vi vidare. All ilska och rädsla vändes till pepp efter samtal om rasism, acceptans och kebab med fantastiska Soran Ismail. Och efter en långpromenad genom ett öde Visby var det dags att gå hem.

Torsdag

I och med att SVP hade torgmöte på Donners plats höll jag och Ebba oss på avstånd från den platsen och hittade istället ett gött matställe nära Söderport. Vid klockan två begav vi oss mot Aftobladets ställe för att lyssna på en s.k. debatt med Soran Isamil om hur rasism och rasister ska bemötas. Efter en kram och lite snack med honom efteråt begav vi oss tillsammans med  några från Unga Feminister till ett ställe för att lyssna på QueeraBerättelser. Det var så otroligt gripande och intressant så ta en titt på deras hemsida.

Sen var vi rätt trötta Ebba och jag, så vi gick hem, poppade popcorn och vilade framför tvn. Vid halv nio mötte vi upp Fanny, Josefine och Anna vid stora torget för att sedan gå vidare och äta middag. Och ah, resten vet ni ju redan.


Detta är då en sammanfattning av det jag (vi) gjorde de senaste dagarna. Jag har säkerligen glömt något superbra event men som sagt, det har varit så jäkla mycket. Men mellan dessa större event har jag i alla fall stått utanför SR-, SVT-och TV4studion och lyssnat på debatter och samtal.

Och idag har jag bara två saker inplanerade: lunch med mamma, pappa och Ludwig och sedan Sverige 3.0-samtal mellan klockan 15.00-19.00, sen får vi se vad kvällen bjuder på!