Berlin del 2

Idag har jag bott i Berlin i 191 dagar och igår flyttade jag in i mitt femte rum. Under tiden här har mina veckor sett mer eller mindre likadan ut; vaknat någon gång mellan elva och tolv, varit på språklektion varje vardag mellan 13.15-16.30 sedan början av oktober och mina eftermiddagar och helger har spenderats med en timmes jobb och sedan barhäng, fika eller middag med mina vänner. Och visst kan det vara skönt med rutiner och jag har fantastiska vänner som jag umgåtts med mer eller mindre dygnet runt, men trots det har jag inte varit helt nöjd med min tillvaro sedan nyårsskiftet ungefär. Så nu är det äntligen dags för en förändring.

Jag har tagit en paus i mina språkstudier och spenderar istället dagarna med att passa barn, skicka iväg jobbansökningar och springa på intervjuer. Barhänget med mina vänner på kvällar och helger är visserligen kvar, men det är inte en tradition som jag nog aldrig kommer tröttna på.

Denna vardagsförändring i livet kommer förmodligen leda till en bättre uppdaterad blogg, då mina dagar inte längre kommer se precis likadana ut och på så sätt känns mer värda att dela med sig av. Jag tänkte även slänga upp lite ”throwback thursday”liknande inlägg för att dela med mig av ett par  speciella tillfällen och minnen som uppstått hittills under 2016.

Jag har även bokat in en resa till Stockholm över påsk vilket lindrade den enorma hemlängtan som slog till för ett par veckor sedan. Ytterligare medicin mot hemlängtan är att Ebba har bokat en resa hit i april och att två av mina bästa vänner snart kommer befinna sig i Sverige igen efter månader på andra sidan jordklotet.

Tills vi hörs nästa gång: ta hand om er.

Tschüss!