Berlin

Efter sommaren kommer jag vara bosatt i Berlin, i alla fall om allt går som jag har tänkt mig.

Jag flyttar inte för komma bort från mitt liv i Sverige. Jag flyttar för att jag vill komma iväg till något nytt, upptäcka världen, ”hitta mig själv” och genom detta kanske lista ut vad jag vill plugga vidare till om några år.

En stor del av min vakna tid spenderas för tillfället på olika jobb-och boendehemsidor och tack vare ett gäng glada vänner som redan är bosatta i livets stad så börjar det se rätt så ljust ut. Jag har soffor att sova på under den första tiden, guider till stadens smultronställen (parker, caféer, barer, butiker), famnar att gråta ut i när hemlängtan kommer slå till (för tro mig, det kommer den göra) samt tips på söndagsöppna butiker och de billigaste telefonabonnemangen.

Tanken är att i och med flytten så ska bloggen prioriteras mer. Dels för att mina nära och kära ska se vad jag gör om dagarna, dels för att jag själv ska ha något att se tillbaka på och dels för att jag själv har letat som en galning efter ”Berlinbloggar” och tänker att många som har planer på att åka dit gör detsamma.

Denna sida på bloggen kommer successivt fyllas med Berlin-relaterade inlägg. I slutet av augusti/början av september kommer det bli ett gäng ”inför resan”-inlägg med packlistor, avresedatum och hejdåkalas, för att senare gå över till inlägg om min vardag i en av Europas häftigaste huvudstäder – med allt vad det innebär.

Jag hoppas att ni alla vill följa med mig på min resa, oavsett om den tar slut efter en vecka, tre månader eller ett år.