Almedalen dag 1 (Socialdemokraternas dag)

20140629-203043-73843467.jpg
Jag och Ebba började dagen på fartyget Blue Charm där SSU och Grön Ungdom tävlade mot MUF och CUF i en duell om ”Vem vet mest om svensk energi?”. SSU utklassade MUF i första duellen, CUF tog en knapp vinst mot Grön Ungdom och vann även i finalen mot SSU. Prispengarna (25 000kr) skänkte CUF sedan till Water Aid. Superkul start på Almedalen helt enkelt!

20140629-203044-73844924.jpg
Då regnet har öst ner över Visby hela dagen flydde vi ovädret och åt en vegetarisk lunch på Wisby Strand, rätt dyrt men väldigt gott!

Egentligen skulle vi ha gått på två till event under eftermiddagen, ett med Özz Nujen och även Nollrasism med TV4, men det första var fullt och det andra lyckades vi inte hitta till. Istället gick vi till Dagens Nyheter och lyssnade på en debatt mellan Gustav Fridolin och Bo Jansson (lärarnas riksförbund). Vi stannade kvar efter debatten och bläddrade igenom dagens tidning och helt plötsligt blev vi uppskrivna på en lista, fick rosévin och var mitt inne i ett förmingel inför Löfvéns tal.

20140629-203046-73846438.jpg
Efter det lilla förminglet styrde vi stegen mot parken där Miss Li uppträdde innan det var dags för Löfven att kliva upp på scenen. Och trots att jag tycker att han är rätt tråkig så sa han en hel del vettiga saker, bland annat om jämställdhet och feminism!

Nu ligger jag utslagen, kall och blöt i soffan och försöker sätta ihop ett schema för morgondagen. Äntligen kommer F! och Unga Feminister till Almdalen så morgondagen kommer bli fantastiskt oavsett väder!