280km bort och 100 trappsteg upp

Vi anlände till Lund strax efter åtta i fredags och blev välkomnade med öppna famnar. Trots att vi inte följde Svens Lundguide helt och hållet så har helgen varit helt fantastisk.

FREDAG.
Spenderade fredagskvällen hemma hos Sven och Erik tillsammans med dem, Hampus, Navid och Joel. Kvällen bjöd på alkohol, musikquiz, sång, twister och andra lekar. Jag och Johanna lärde hela gänget den nya trenden – lamadjuret.

20130729-075433.jpg
Sven kastar. Navid fångar. Hampus och Erik distraherar med dans.

20130729-080533.jpg
Lama lama she’s a lama..

LÖRDAG.
Efter en välbehövlig sovmorgon till klockan 11 tog jag och Johanna tåget till Malmö där vi strosade runt på gator och i butiker. Resan tillbaka till Lund på eftermiddagen var ett helvete då resan som egentligen ska ta ca 10 minuter istället tog 3 timmar då några (idioter) befann sig på tågrälsen vilket ledde til att alla tåg stod stilla. Vi träffade i alla fall en allt för vänlig skånebo som vi tog sällskap med och tillslut hamnade vi på en buss som körde oss nästan ända fram till dörren.

Väl i Lund köpte vi med oss stans godaste sushi och satte oss på gräset utanför universitetet. Sedan tog vi en promenad i kvällssolen tillbaka till lägenheten och fick med oss chips, godis och en fransk film. Filmen var dessvärre ingen större hit så vi satte igång FIFA13 istället. Vid elvatiden kom Erik hem och då plockade vi fram strategispelet Smallworld som var så otroligt förvirrande i början med strax innan klockan fyra stod det klart – jag hade vunnit till allas förvåning! 20130729-075902.jpg
Malmö!

20130729-075643.jpg
Lunds domkyrka/Hogwarts.

20130729-075622.jpg
Johanna preimiäråt sushi som fick högsta betyg.

20130729-075851.jpg
Lundgata i kvällssoloen.

20130729-075629.jpg
Smallworld, pakter, planer och te.

SÖNDAG.
Då vi somnade till fågelkvitter och soluppgång men bestämt oss för att inte sova upp hela dagen gick vi upp vid tio. Efter en kopp kaffe och en slapp start i soffan framför Top Model Australia satte vi igång med en svettig men jävligt rolig foosballturnering. Efteråt luftade vi oss uppe på taket och njöt av en fantastisk utsikt över hela Lund och bort till Malmö.

En välbehövlig dusch senare tog vi med oss en filt och begav oss ut från lägenheten. På ICA köpte vi glass och vindruvor och styrde sedan stegen bort mot Botaniska Trädgården. Där låg vi på en filt och lyssnade på varandras magar, skrev dikter på löv, lärde oss kroppsdelar på latin, diskuterade favoritfilmer och kände ångest över att vi skulle åka hem några timmar senare.

Efter en kopp kaffe i trädgårdens café gick vi i sakta mak tillbaka till lägenheten. Efter en fantastiskt god middag bestående av lax, delikatess potatis och sallad la vi oss utslagna på soffan tills smset kom från mamma där det stod att det nu var dags att säga hejdå och bege sig ner mot bilen. 20130729-080930.jpg
Säg hej till Erik. Vår vän, guide samt nyutbildad läkare – hurra!

20130729-075857.jpg
På denna gata bodde vi, 100 trappsteg upp.

Allt som allt.
Lund var underbart och om betygen räcker till så kommer jag nog spendera mer tid där i framtiden.