Helgen

09.34 i fredags tog jag tåget till Stockholm efter ett kramfyllt och överraskande möte på stationen med en glad Jessica (som höll ett stadigt grepp om en One Direction-biljett). Efter 4h av denna spellista på ett skakigt och svettigt tåg möttes jag av en sprudlande syster på Stockholms station. Efter en god lunch på Vapiano tog vi en kort sväng i ett fåtal butiker. Vi köpte mat och på vägen hem till lägenheten hände något oväntat:

Kvällen fortsattes med en enorm sallad för att sedan övergå till chips med dipp och Ben & Jerry’s i tvsoffan framför X-Factor. Somnade ganska tidigt och sov ut ordentligt på lördagen. Vid tolvtiden tog vi oss in till stan, bestämde oss för att gå på bio och åt en snabblunch bestående av McWrap innan vi skyndade till biosalongen. När filmen var slut konstaterade vi att det helt klart är sevärd men att:

Efter bion kände jag mig rätt dålig med huvudvärk och min kroppstemperatur var antingen för hög eller låg för jag frös och skakade samtidigt som hela kroppen var utmattad och seg. Vi beslutade oss för att åka hem, värma oss och ha ännu en myskväll framför tvn. Jag tinade upp i badkaret medan Sophie förberedde kvällsmaten och sedan bänkade vi  oss i soffan framför Så mycket bättre. Likt så många andra tvtittare grät vi till Magnus Ugglas uppträdande men höjde sedan humöret med filmen Pappa på burk. När filmen var slut bäddade jag ner mig med mitt dunkande huvud och blev klappad på pannan av Sophie tills jag somnade. 

Jag sov i tolv timmar, drog in till stan med Sophie och hennes sambo/pojkvän Ludwig som hjälpte mig köpa present till pappa. Vi åt en sen lunch på Burger King innan vi letade upp bussen som skulle ta mig hem till Jönköping. Hela söndagen var ett enda blurr av feber, förvirring och huvudvärk så hemresan var hemsk.

Förutom förkylningen som hoppade på mig utan förvarning så var helgen oerhört fin och mysig. Redan när bussen närmade sig Jönköping fick jag ångest och ville åka tillbaka.