Sömn är underskattat

Den här planen jag hade om att ta igen förlorad sömn under lovet har inte gått så bra. I natt sov vi sex stycken hemma hos Malin och jag kände mig inte piggare när jag vaknade än vad jag gjorde innan vi somnade. Min dygnsrytm är rubbad, som alltid på loven.

Jag behöver sömn för att fungera korrekt. Annars får jag huvudvärk, humörsvängningar och antingen ingen eller alldeles för stor matlust. För att komma någorlunda i balans så tar jag powernaps på 20 minuter några gånger varje dag, när jag hinner. Då höjs humöret för en stund i alla fall.

Så se detta som en ursäkt ifall jag på något sätt har varit eller kommer vara vresig mot er de närmsta dagarna + de kommande loven.

Det enda positiva med att lovet tar slut och att skolan börjar på måndag är att jag då kommer prioriterar sömnen högre än vad jag gör nu.