Bästa måndagen på länge

I morse sprack jag nästan av glädje när jag begav mig till skolan. Att vara instängd i ett hus i drygt en vecka är inte bra för mig. Inte alls. Saknade socialt sällskap. Så idag tog jag igen allt. ALLT.

Slutade som vanligt vid tio över tolv och vägrade åka hem. Satt kvar onödigt länge i matsalen för att dra ut på tiden. Ville inte spendera fler timmar i mitt rum. Gick en runda på stan med underbara Sophia och letade julklappar utan resultat. Sen tog vi bussen och bestämde snabbt att båda skulle hoppa av vid henne. Sagt och gjort. Vi bakade smaskiga chokladbollar, satt och pratade om a-l-l-t, fick näsblod (eller i alla fall jag), spelade piano och skrattade åt varandras hakor och pannor. Himla fint.

Idag fick jag lära mig att i Filippinerna har man samma ord för hon och han. Whaaa.